Mommy makeover

Fettsuging

Dr. Busch, MD

5. februar 2021

Mommy makeover er plastikkirurgiske inngrep på hovedsakelig bryst. Mange av de som gjennomfører Mommy makeover har som hensikt å gjenskape kroppens former etter forandringer som har oppstått gjennom svangerskap.

Typisk for dette begrepet er at flere deler av kroppen opereres samtidig. Det de fleste kombinerer er brystløft og brystforstørrelse samt fettsuging av mage/midje med bukplastikk.

Brystenes form og volum

Det er normalt at brystene mister form og volum etter graviditet og amming. Dersom pasienten ønsker å få tilbake volumet, kan brystene forstørres med silikonproteser eller med kroppens eget fett. Disse to inngrepene kombineres stadig oftere. Pasienten kan da få mindre proteser for å fylle ut brystet, og brystene får en mer naturlig form.

Hvis det er heng i brystene, vil et brystløft gi en oppstramming og flytte brystvorten opp og tilbake til sin naturlige posisjon. Brystløft og silikonproteser kan også kombineres.

Magens forandringer

Magen går gjennom store forandringer under svangerskapet. Mange får løs hud på magen,får strekkmerker og fett de ikke får slanket bort.  Mange opplever også muskelfraglidning med en gravid form på magen som resultat. Dette kan korrigeres med et kombinert inngrep hvor man utfører bukplastikk, fettsuging av mage/hofter samt sammensying av de rette magemusklene. Hvis det bare er løs hud under navlen og ikke muskelfragliding, kan ofte nedre bukplastikk med fettsuging være tilstrekkelig.