Penisforstørrelse

Dr. Busch, MD

5. februar 2021

Det finnes forskjellige variasjoner når det gjelder lengde, tykkelse og form på penis. Det er også grunnen til at det er vanskelig å definere hva som er normalt.

Penisforstørrelse

En erigert penis er i gjennomsnitt 15 cm lang og har en omkrets på 13 cm. Forskjellen kan imidlertid være stor på peniser i slapp tilstand. Dette er også den største grunnen til at mange ønsker en forstørret penis. Disse opplever det gjerne som stigmatiserende i for eksempel fellesdusj, i badstue og i samvær med en partner.

Operasjonen

Penisforlengelse: Det legges et snitt inne ved penisroten ved dette ingrepet. Penis og skambenet er festet mot hverandre med tykke drag. Disse bindevevsdragene deles slik at svamplegemene kommer lengre frem. Det gjør at man får flere cm forlengelse i slapp tilstand, mens den bare blir 1-2 cm lengre i erigert tilstand.

Penisfortykkelse: Ved å gjøre en fettransplantasjon til skaftet vil man få penis til å bli tykkere, dette er også den vanligste måten å gjøre det på. Det suges fett fra et annet sted på kroppen som deretter sprøytes fettet inn under huden og over bindevevshinnen til svamplegemene. Da vil man få en relativt god økning i omkretsen. Fettransplantasjonen må som regel gjentas 1-2 ganger for å få optimalt resultat.

Komplikasjoner

Infeksjon: Alle behandles på forhånd med antibiotika, men det betyr ikke at man ikke kan få infeksjon.

Blødning: Får man en blødning så vil det være en uheldig komplikasjon som senere kan føre til infeksjon og åpne sår som gir bredere arr.

Nerveskade: Dersom man får skade på nerven på penisskaftet, vil penisskaftet virke nummen. Dette er som regel forbigående.

Ujevnheter:  Man kan få ujevnheter i fettet som sprøytes inn ved en fettransplantasjon, da kan penis virke ujevn i overflaten.

Ustabil penis: Man kan også få en penis som er ustabil erigert når man løsner båndene ved penisroten.