Seteløft

Plastisk kirurg

Dr. Busch, MD

5. februar 2021

Dette er en operasjon hvor rumpen løftes ved å fjerne hud og fett i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av rumpen.

Seteløft

Ved denne operasjonen strammes hud og underhud på øvre del av rumpen opp ved at vev fra nedre del av ryggen tas bort og huden på rumpen sys opp. Det er et inngrep som pasienten oftest etterspør etter en stor vektreduksjon. Pasienten må være klar over at det gir synlige arr bak på ryggen under trusen.

Det er vanskelig å forutsi arrdannelsen, og det kan bli brede arr. Vi skiller mellom seteløft og rumpeforstørrelse. Med rumpeforstørrelse menes først og fremst Brazilian Buttlift (BBL). Det er et inngrep hvor rumpen forstørres ved at fett flyttes fra et annet sted til rumpen.

Fettransplantasjon til rumpe

Ved fettransplantasjon høstes fett ved fettsuging av områder som har for mye fett og renses før det settes inn i områder hvor det er ønske om større volum. Fettransplantasjon til rumpe som gir et godt og varig resultat, og har i stor grad tatt over for implantater i rumpen som ble brukt tidligere. Metoden har endret seg etter at en ble klar over at fettet kan gå inn i store vener i rumpen og skade store kar, og nå settes fettet kun overfladisk under huden.

Etter en fettransplantasjon vil noe av fettet forsvinne, og det er en rekke faktorer som påvirker hvor mye som overlever, særlig hvordan forholdene er på mottakersteden. Pasientene kan derfor oppleve å trenge ytterligere operasjoner for å få det ønskede resultatet. Det er veldig viktig at pasienten har et tydelig bilde hva de kan forvente etter et slikt inngrep samt at den er klar over at det kan være nødvendige med flere operasjoner for å oppnå det resultatet de ønsker. Fordelen med fettinjeksjoner er at fettet er et eget vev som integreres og ikke blir kapslet inn slik som proteser.